Malzemeler:
Hamuru İçin :
1 kg un
3 yumurta
Biraz tuz
Aldığı kadar ( kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde su ilave edilir.)
Sosu İçin :
300 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kara biber
250 gr süzme yoğurt
Hazırlanışı (Yufka Aşaması):
Yumurtalar bir kabın içerisine kırılır ve 1 çay bardağı su ilave edilip çırpılır.1 kg undan biraz açmak için un ayırılır. Kalan unun ortası havuz şeklinde açılır. Çırpılan yumurtalar ilave edilir. Tuz ilave edilir. Yufka açılacak şekilde güzelce hamur yoğurulur. Biraz dinlendirilir.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yufka şeklinde açılır. Tepsilere bırakılır. Açma işlemi bittikten sonra bir tavanın içerisinde bol sıvıyağ ile kızartılır.Soğuyan yufkalar bir kenara kaldırılır.
Yemek Olarak Hazırlanışı (5 Yufkadan Yapılışı):
Genişçe bir tavanın içerisine et suyu ( et suyu yoksa normal su da olabilir ) konulur.Sonra kaynatılır.Kaynayan suyun içinde yufkalar tek tek alt üst biraz bekletilip yumuşatılır .Her yufkanın arasına pişirilmiş kıyma malzemesi serpilir.En üst katına süzme yoğurt su ile biraz ezilip sürülür.Onun üzerine tekrar pişmiş kıyma serpilir.2 yemek kaşığı tereyağı ve biraz kırmızı biber sosu hazırlanıp kıymanın üzerine gezdirilir.İnce kıyılmış maydanoz ile süslenir.
AFİYETLE YİYİN :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder