1 litre sıvı yağ (kızartmak için)
Yarım kilo iri çekilmiş kıyma
1 kg un
1 yumurta
Biraz tuz
2 baş orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Yarım saat kuru bir bez altında dinlendirilir.Sonra tepsiler unlanır.Hamurdan beze alınıp parmak kalınlığında uzatıp küçük küçük fındık büyüklüğünde parçalar bıçak yardımıyla kesilir.
Avucumuzun içinde önce yuvarlayıp sonra hafif ovalleştirilir.
Bütün hamur bu şekilde işledikten sonra kızartma tavasına yağ konulur .Yuvarlanan hamurlar kızartılır.
Derin dondurucuya atılır.
Pişirme Kısmı :
Sos:
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı dolusu domates salçası
- su
- süzme yoğurt
- sarımsak
3-4 su bardağı kadar su koyun, kaynamaya başlayınca yiyeceğiniz kadar yuvarlama ekleyin, gerekirse üzerine biraz daha sıcak su ekleyin, yani su, yuvarlamaların üzerine çok geçmesin.
Az tuzlayıp kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Süzme yoğurdu suyla inceltin içine ağız tadınıza göre sarımsak ezin karıştırın.
Yuvarlamaları tabaklara alın ve üzerine yoğurt gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN :D
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder