2 Eylül 2013 Pazartesi

Peynirli Pişi (Şişko Börek)

Malzemeler:

1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un
1 fincan ılık su
1 kilo un
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz

İçine:

1 kase yarım yağlı beyaz peynir
1 avuç kadar çökelek
1/2 demet maydanoz

Yapılışı:

Öncelikle maya,toz şeker,1 tatlı kaşığı un ve 1 fincan ılık suyu karıştırın,kabarması için 10-15 dk ılık yerde bekletin.

Bir kilo unu yoğurma kabına alın,ortasını açıp mayalı suyu dökün.Yumurtayı ekleyin.Kullanacağınız peynire göre tuz ilave edin.Yavaş yavaş ılık su ekleyerek,ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini örterek mayalanmaya bırakın.

Mayalanmış olan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın,yağlı tezgahta açarak ortasına iç malzemeden koyun.Kapatıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.Hamur bu aşamada da elinize yapışmaya devam edebilir ama un ilave etmeyin ki pişiler yumuşacık olsun.

Kızgın yağa atarak her iki yüzünü iyice kızartın.

Kızaran pişileri bir süzgeç ya da kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.


AFİYET OLSUN :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder